V e r h a l e n

Kerk St. Willibrordus.

Het dorp St. Willibrordus ligt ongeveer in het midden van het eiland, ten noordwesten van Willemstad. Willibrordus telt weinig huizen en je vindt er een hechte gemeenschap. Het dorp is vooral bekend door Landhuis Jan Kok, de zoutpannen waar je flamingo’s kunt spotten en de nabijgelegen stranden. Opvallend bouwwerk is de kerk van St. Willibrordus,Meer lezen over “Kerk St. Willibrordus.”

Landhuis Jan Kok.

Diverse keren langs gereden en dit jaar voor het eerst bezocht. Landhuis Jan Kok. Een van de oudste landhuizen op Curaçao. De geschiedenis van het landhuis begint in 1704, het jaar van de bouw. Aan het einde van de 18de eeuw woedde er een grote brand in het landhuis waardoor er enorm veel schade werdMeer lezen over “Landhuis Jan Kok.”

In the picture: Details.

“Het eiland kent nog een scala aan golvende gevels, statige zuilen, kleurrijke tegels en zwierige trappen. Juist deze details geven de huizen van Curaçao en daarmee het eiland een heel eigen karakter!“

Fotoblog: Streetart.

De Handelskade met de gekleurde pandjes is wereldberoemd, maar het centrum van Willemstad (de wijken Punda, Otrobanda en Scharloo) hebben zoveel meer ‘verborgen’ straatkunst. Wanneer je een wandeling maakt kom je prachtige panden tegen, vervallen of niet, maar ook streetart. De afgelopen jaren al prachtige schilderingen gefotografeerd en zijn we pareltjes tegen gekomen in onderMeer lezen over “Fotoblog: Streetart.”

In the picture: Straatbeeld.

Je vindt op Curaçao juwelen uit het verleden, gerenoveerd of vervallen. Prachtig om te fotograferen en ik val voor de details. Echter, niet iedereen woont in een gekleurd opgeknapt monument. Desalniettemin kan het een paleisje zijn. Neem dus ook eens de tijd om te kijken waar de locals wonen!

Landhuizen van Curaçao.

Curaçao telt een honderdtal landhuizen, herinneringen aan voormalige plantages en buitenhuizen. Aan het begin van de 19de eeuw waren er op Curaçao ongeveer 400 plantages aanwezig. Op deze landerijen werden pinda’s, maïs, kokos, koffie, suikerriet en verschillende soorten fruit verbouwd. Daarnaast waren er op het eiland verschillende zoutpannen waar zeezout uit geoogst werd. Er werdMeer lezen over “Landhuizen van Curaçao.”

Tijdschrift.

De afgelopen tijd heb ik mijn verhalen gebundeld in een glossy tijdschrift. Erg leuk om te maken en wat ontzettend gaaf om het resultaat te zien . Dat smaakt naar meer. Uiteraard gaat deze mee in mijn koffer! Ben je benieuwd naar het tijdschrift Eilandverhalen, laat het dan zeker weten. Het is mogelijk om hetMeer lezen over “Tijdschrift.”

Boektip: Zoutrif.

Tijdens de vakantie op Curaçao (2014) en na lekker gelegen te hebben op een bedje @ Daai booi, kreeg ik dit boek in handen: ‘Zoutrif’. Aanrader om te lezen! In ‘Zoutrif’ neemt Miriam Sluis ons mee in 400 jaar geschiedenis van plantage Rif Sint Marie op Curaçao – nu een luxe toeristenresort. Ze gaat opMeer lezen over “Boektip: Zoutrif.”

Vogels spotten.

In het luchtruim van het eiland fladderen 168 verschillende soorten vogels rond. Van deze 168 vogels broeden er 51 soorten ook op het eiland zelf, zijn er 71 soorten emigranten van Noord-Amerika, 19 soorten bezoekers van Zuid-Amerika en dartelen er 19 zeevogelsoorten rond. In dit verhaal zet ik een aantal vogels in het spotlicht. PrikichiMeer lezen over “Vogels spotten.”

Huize Stroomzigt.

Dit prachtige gebouw trekt steeds weer mijn aandacht. Vandaar dat ik ben gaan speuren!Stroomzigt in Otrobanda was de residentie van Chris Engels. Het huis ligt aan de pater Euwensweg. Engels kwam uit Rotterdam, waar de familie het grand café Engels runde. Hij verliet Nederland in 1936 om als zendingsdokter op Curaçao te gaan werken. NadatMeer lezen over “Huize Stroomzigt.”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: