Mangrove.

“Zodra je door de deuren van Curaçao Rif Mangrove Park loopt ben je even helemaal in een andere wereld. Wandel door de mangroves over de slingerende vlonderpaden of ontdek het park vanuit een kajak. Ga zelf op pad en geniet van dit unieke stukje natuurgebied of ontdek het park samen met een ranger”.

Het Curaçao Rif Mangrovepark is een bijzonder stadspark op Curaçao dat bestaat uit mangrovebomen. Mangroves herken je aan de wortels die deels boven de grond en deels in het water zitten. Ze zijn zoveel belangrijker voor de natuur dan je zou verwachten. Zo zijn ze een broedplaats voor vissen, bieden ze bescherming voor de kust en overstromingen en zorgen ze voor zuivering van het water. 

Tussen de mangroves is een route in vlonderpaden aangelegd. Via deze slingerende paden ontdek je in een klein uurtje het hele park en krijg je een unieke kijk in dit bijzondere natuurgebied. Door het hele park heen vind je borden met meer informatie over de geschiedenis, het belang van mangroves en de verschillende dieren die in het park leven. Onderweg kom je ook nog een uitkijktoren tegen, vanaf waar je een prachtig uitzicht over het hele mangrove park hebt.

Ga je liever kajakken? Dan ontdek je het park van een hele andere kant. Samen met een ranger kajak je door de mangroves en geniet je vanaf het water van alle flora en fauna.

Je vindt het Mangrove Park in Otrobanda, tegenover de cruise terminal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: