Kas di Pal’I Maishi.

Kas di Pal’I Maishi is een traditioneel kleistenen huis met een rieten dak, ruim 130 jaar geleden gebouwd. Vroeger werden de huizen op Curaçao gemaakt van klei en het dak was van maïsstengels, vandaar de naam.

Kas= huis
Pal’i maishi= maïsstengels

Kas di Pal’i Maishi is 130 jaar geleden gebouwd en laat de manier zien waarop de Afro-Curaçaose, plattelandsbevolking woonde tot ongeveer 1950. Dit huisje is een van de beschermde ‘kunukuhuizen’ van Curaçao. Er zijn meerdere ‘kunukuhuizen’ gerestaureerd door de Stichting Monumentenzorg. Sommige mensen hebben ‘kunukuhuizen’ geërfd en die worden nu vaak gebruikt als tuinhuisje. De constructiewijze dateert van vóór 1700 en valt samen met de komst van tot slaaf gemaakte Afrikanen.
In het museum zijn voorwerpen te zien die vroeger gebruikt werden door de Curaçaoënaars. In de achtertuin kun je rond lunchtijd plaatselijke gerechten geserveerd krijgen. Dit museum maakt deel uit van het Afro-Curaçaose erfgoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: