Pina en zijn vriendjes.

“Halo, bon tardi!
“Het is middag en op het strandje van Pina is het alweer gezellig druk.
Vandaag zit Pina op zijn rots, waar hij alles kan overzien. De bedjes zijn bijna allemaal weer bezet met vakantiegangers, er wordt gezwommen in het water en de kinderen kletsen er op los.


De medewerkers van Karakter hebben de vaart er weer goed in! Hoe gaat het Pina? “Mi ta bon”. Hier zit ik wel goed”, denkt Pina. “Vandaag heb ik geen zin in fotomomentjes, daarvoor is het vandaag echt te druk….en ontwijken van Farah of Loes…nee, zo heb ik een mooi overzicht”.
Meer dieren hebben zich inmiddels bij Pina gevoegd. De pelikaan, Henry, laat zijn kunsten zien en vliegt vlak langs het strandje, zodat de mensen hem niet kunnen missen. Hij kijkt naar het water en wanneer hij een lekker visje spot maakt hij een mooie duik. Raak! Dat smaakt goed! Die plons is de mensen niet ontgaan. Mooi!
Ook de musjes en tropische vogeltjes hebben het goed. Nieuwsgierig gaan ze op het tafeltje zitten bij de bedjes om te zien of er kruimeltjes van de lunch achter gebleven zijn of op een drinkglas om van een sapje te proeven. Ze zijn niet bang en redelijk brutaal. Twee kleine hagedissen kruipen stiekem onder de bedjes door. Zij schrikken nog van de voor hen onverwachte bewegingen van de mensen op het strandje. Maar zijn natuurlijk wel nieuwsgierig of er iets lekkers te vinden is.
Achter de bedjes ziet Pina het katje Manu. Door zijn schutkleuren valt hij een beetje weg in de begroeiing. Hij heeft een vast plekje en reageert wat schichtig en alert. Manu is klein, slim en razendsnel. Bij mensen is er altijd iets te eten. Zich laten aaien vindt hij niet prettig. Nee, hij kan goed voor zichzelf zorgen, maar affectie is hij niet gewend. Is ook niet stoer als kat van de straat (lees strand).
Pina zoekt een nog hoger plekje op de rots. Heerlijk die warmte. “Het gaat goed zo op mijn strandje. Niets meer aan doen vandaag. Straks nog wel een hapje eten, maar dat komt wel goed, hoor. Ayo!”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: