Vakantiemood.

Ik word wakker en hoor de vogels fluiten. Ik lig nog even te luisteren in bed naar hun vrolijk gezang. De dag is weer aangebroken en ze hebben er zin in!
Ik stap onder de douche en maak mij klaar voor een nieuwe mooie dag. Wat zal de dag ons brengen? Ik spuit Deep Woods op mijn armen en benen, want ook muggen hebben er weer zin in. De geur van dit antimuggenmiddel geeft mij inmiddels een vakantiegevoel.
Ik loop richting de porch, ga aan tafel zitten en geniet met een grote kop thee van het uitzicht op de tropische tuin. Het licht is prachtig nu de zon steeds meer doorkomt en schijnt door de boom en planten heen. De vogeltjes kwetteren, maken plezier, vliegen achter elkaar aan en schommelen op de voederbak, waar ze lekker van suiker kunnen snoepen.
Vanaf de tafel maak ik foto’s en filmpjes van ze. Ik zit eerste rang!

Hond Lucky komt ons tussendoor begroeten (high five!) (Nee, nog geen tijd voor het ontbijt ;)). Ik schrijf dit stukje tekst, al gaat dit niet snel. Genoeg afleiding. Ach, we hebben de tijd. Na weken, maanden weer de tijd nemen om te schrijven. Fijn!

Luisterend naar de vogels en geluiden om mij heen zoals het waaien van de wind door de bladeren, voelen van de wind op mijn huid, door mijn haren geeft mij rust. Mooi om alleen daar mee bezig te zijn in plaats van heel veel activiteiten tegelijkertijd. Prettig om die rust in mijzelf te ervaren. En mijn gedachten te laten gaan. Te dagdromen. Lekker zweverig he! Dat is voor mij in de vakantiemood komen. Relaxen. Genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: