In the picture: Quarantainegebouw.

Aan de oostzijde van de Caracasbaai ligt op een hoogte het quarantainegebouw. We hebben het gebouw al meerdere keren bezocht, omdat we het een prachtig gebouw vinden. Het zou fantastisch zijn als het in ere hersteld zou kunnen worden.

Het gebouw is gebouwd in 1883 en is ontworpen door de eerst bekende architect op Curaçao, Antoine Martis, die destijds bij het Bouwdepartement van de Kolonie werkte.
Het quarantainegebouw werd gebruikt om de bemanning en eventuele passagiers van schepen waarop een ziekte was uitgebroken onder te brengen. Schepen afkomstig uit risico gebieden met ziektes zoals: cholera, gele koorts en pokken, moesten eerst voor 10 tot 40 dagen in quarantaine. De zieken werden opgenomen in een ziekenhuis bij het fort, waar ook een woning stond voor de arts van het ziekenhuis. In de Tweede Wereldoorlog heeft het gebouw dienst gedaan voor de huisvesting van de bezetting van batterij Caracasbaai.

Op internet vond ik dit spannende verhaal van Spike, gitarist van de band DI-RECT:
De keer dat Spike een overleden piraat tegen het lijf liep (vice.com) en een mooi filmpje op Vimeo: Curaçao history & heritage – Quarantine building on Vimeo

Meer lezen: Curaçao natuur en geschiedenis: de Caracasbaai | Curacao.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: