Pina.

Het is 13.00 uur. Pina, de leguaan heeft zin om een kijkje te nemen op zijn strand @Karakter. Rustig komt hij het strand op. De eerste mensen hebben hem al gezien.
Pina komt graag naar dit strandje. Er is altijd genoeg te zien op het strand en op de rotsen is het heerlijk toeven.


Er zijn al volop mensen. Felgekleurde tunieken, zwembroeken en bikini’s in mooie kleuren. Een vader en moeder met drie kinderen. De moeder smeert de kinderen goed in. Vader bestelt een drankje en settelt zich op de ligstoel. “Bon tardi! Con ta bai? Bon bini op mijn strandje.
Kijk, de eerste mensen hebben mij al gespot. Ik ben een graag geziene gast hier en eerlijk gezegd vind ik het prima om te poseren. Ik geniet wel van de aandacht. Mensen manoeuvreren zich in allerlei bochten om mij goed op de foto te krijgen. Grappig om te zien. Is niet zo moeilijk als fotogenieke leguaan, maar ze maken heel veel foto’s om vervolgens ook met het telefoontje nog een paar foto’s te schieten. Tja, wie bekijkt nu wie?

Pfff…zo snel als ik kan ga ik opzij. Vandaag is die vlotte Antilliaanse jonge dame er weer, om de mensen te voorzien van allerlei lekkers. Het is een lieve en vrolijke meid, maar ik zie haar niet altijd aankomen. Ze stapt altijd enthousiast door, maar let niet op mij. Overigens…mij belonen met iets lekkers zit er bijna nooit in. Gelukkig gooit iemand mij een sappig stukje ananas toe. Even pauze, hoor. Kan ik meteen kijken of er alweer nieuwe mensen bij zijn gekomen. Er is geen plaats meer onder de parasols of palapa’s.
Ik snap niet dat de mensen het zo lang uithouden in de zon. Ja, ik vind het heerlijk, lekker opwarmen in het zonnetje, ik word er lekker actief van (ja echt!), maar loop niet rood aan zoals die mensen. Ze gaan er zo mooi van glimmen. Ze zoeken ook regelmatig verkoeling in het water. Ze zien er maar raar uit met die brillen en kijken voortdurend in het water. Soms uren lang….totdat soms de billen een rood kleurtje hebben gekregen. Pijnlijk!

Wacht even….nog een fotomomentje… even kijken…een andere positie innemen. Nee, niet te dichtbij hoor. Ik ben vast de meest gefotografeerde leguaan van het eiland ;). Ik vind het nu wel weer welletjes. Ik ga weer even verkassen. Tot ziens op mijn strandje of ik zie jullie op een ander stuk van mijn mooie eiland. Ayo!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: