Fotoblog: Flamingo’s.

Als je vanuit Willemstad richting Willibrordus rijdt, kun je langs de weg vlakbij de voormalige zoutpannen bij Landhuis Jan Kok een groep flamingo’s goed bezichtigen. Parkeer de auto goed langs de weg en geniet met een gepaste afstand van deze mooie roze vogels. Deze prachtige zalmkleurige flamingo’s broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao om daar naar voedsel te zoeken.

De zoutpannen van Jan Kok worden niet meer gebruikt om zout te winnen. We zijn er regelmatig langs gereden, maar de flamingo’s stonden steeds te ver weg. Omdat we te vroeg bij een restaurant aan zouden komen, zijn we nog even doorgereden voor een extra sightseeingtour. Ach, even een kijkje nemen bij de flamingo’s en wat een geluk, ze stonden nu erg vooraan. Helaas nu niet mijn camera meegenomen, maar de tijd genomen om naar deze prachtige vogels te kijken. Later in de week zijn we rond 18.45 weer geweest (mooi licht om te fotograferen), camera mee genomen. Helaas stonden ze wat verder weg, maar toch een poging gedaan om met mijn camera foto’s te maken. Helaas, verder inzoomen gaat niet, maar het geeft een leuke indruk.

Het dorp St. Willibrordus ligt ongeveer halverwege het zuidelijk deel van Curaçao, op ruim tien kilometer van hoofdstad Willemstad. St. Willibrordus telt weinig huizen, maar is vooral bekend vanwege Landhuis Jan Kok, de flamingo’s, de zoutpannen en de nabijgelegen stranden. Opvallend bouwwerk is de Kerk van St. Willibrordus, die je op enkele kilometers afstand al ziet staan als je de aanrijroute vanuit Willemstad neemt.
Het landhuis Jan Kok (ook aangeduid als Jan Kock) is het voormalig domein van kunstenares Nena Sanchez.

2 gedachten over “Fotoblog: Flamingo’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: