Culinair.

Het is vakantie. Wij gaan dan graag ’s avonds uit eten en op Curaçao is volop keuze en kun je heerlijk eten! Uiteraard hebben we een paar favorieten, maar we willen ook graag ieder jaar een restaurant (of meer) bezoeken, dat we nog niet kennen. Ik wil graag een aantal restaurantjes met jullie delen.

BijBlauw
Heerlijk en relaxt ontbijten, lunchen en dineren doe je BijBlauw. Op het deels overdekte binnenplein geniet je van de prachtige monumentale panden, zonsondergang, verkoelende drankjes, maar bovenal, van talloze culinaire hoogstandjes.
Mijn favoriete gerecht? Absoluut de truffelrisotto. Zo lekker!


Maira’s Kitchen
In Otrobanda vind je dit schattige restaurantje. Je kiest samen de gerechten uit, kleine porties om te delen. Het is het zusje van restaurant Mosa, maar je kunt hier gezellig met je familie komen eten. De keuken is mediterraans gericht, maar altijd met een lokale touch. De chocoladebrownie is een aanrader. Heerlijk!

De Heeren at Sea
Geniet van een overheerlijke cocktail, de authentieke keuken en een adembenemende zonsondergang. Met de kabbelende oceaan als achtergrondmuziek, gastvrije bediening, sfeervolle verlichting, om je heen en een goed glas wijn in de hand beleef je hier de perfecte avond.

Eetcafé De Buurvrouw
Al tientallen jaren weten mensen Martha Koosje te vinden voor een heerlijke en gezellige culinaire belevenis. Natuurlijk is er door de jaren heen veel veranderd en huist er nu op het terrein van Martha Koosje, Eetcafé de Buurvrouw. De Buurvrouw is gelegen aan de Weg Naar Westpunt, nabij Grote Berg. Het is er gezellig en je kunt er smaakvol eten!

Rozendaels
Restaurant Rozendaels is een sfeervolle openlucht bistro, gelegen in de statige Penstraat op Curaçao. Het restaurant biedt een verrassende combinatie van lokale en internationale smaken. Ik heb daar genoten van de lokale keuken, caribbean catch krioyo style, met onder anderen gebakken banaan, funchi en pika-uitjes. Hopi lekker!

Nultwintig
Een prachtig restaurant aan de Caribische zee waar je kunt genieten van wederom heerlijke gerechten. Het restaurant bevindt zich in een prachtig pand en je kunt er prima buiten zitten. Bediening is kundig. We hebben er weer een leuke avond gehad.

Chanterelle Bistro
Op een mooie locatie vind je Chanterelle, waar je getrakteerd wordt op de Franse keuken. Terwijl je eet en drinkt heb je een prachtig uitzicht op de haven met de Pontjesbrug. Top!

Mosa
Verrassende combinaties en smaken. Share dining in een omgeving met een fijne relaxte sfeer.

Fort Nassau
Het historische Fort Nassau biedt een prachtige uitzicht over Curaçao, waarbij je kunt genieten van de Internationale menukaart met een Caribische flair. Zorg ervoor dat je er bent voor zonsondergang!

De Visserij
Zie de vangst binnenkomen en zie hem schoongemaakt en tot in de perfectie bereid worden! Geniet van deze ervaring. Ze nemen geen reserveringen aan. Je kunt inchecken bij portier Casper en hij zal een mooi plekje voor je regelen.

Karakter
Naast dat we graag op een zonnebedje liggen bij Karakter, lunchen we er ook graag. Lunchen doen we niet vaak, of eigenlijk zelden, omdat we graag uitgebreid ontbijten. Maar als je wil lunchen dan is Karakter een aanrader!

Pirate Bay
Pirate Bay is de gezelligste en meest relaxte plek op Curaçao aan de schitterende Piscadera Baai. Het bezit alle ingrediënten die een echte Caribische Beach Bar & Restaurant behoort te hebben: houten vloeren koordrelingen, strandzand en zee, olielantaarns en een pier, geweldige lunchgerechten, heerlijke diners en ‘catch of the day’ vers gevangen door lokale Piscadera Baaivissers. Je kunt tafelen onder het genot van blues, jazz & Caribische muziek of een bezoek brengen aan een van de avonden met live muziek.

De Gouveneur
Wanneer we rondtoeren over het eiland of door de straten van Otrobanda struinen drinken we graag tussendoor een verkoelende ijsthee bij De Gouveneur. Zo’n mooi en leuk uitzicht. Vooral als de Pontjesbrug open gaat en de pontjes de mensen overvaren. Er valt dan zoveel te zien! Lekker mensen kijken! Je kunt er uiteraard ook dineren ’s avonds of een wijntje gaan drinken.

Overigens zijn er in Willemstad, Punda en Otrobanda genoeg plekken waar je iets kunt drinken. Of je rijdt naar Pietermaai!

Playa Forti
Playa Forti is een strand in Bandabou, Curaçao, gelegen bij de plaats Westpunt in het noordwesten van het eiland. Het strand bestaat uit zand met kleine steentjes. Er is een snackbar en een restaurant aanwezig. Bij het restaurant is een punt waar men een sprong van 12 meter hoogte in het water kan maken. De tekst “Bij Playa Forti gaan we springen” komt voor in het nummer Chillen op de Antillen van de formatie Diverse Sauzen.

Bij het restaurant drinken wij al jaren een ijsthee of een awa di limunchi. Wij hebben de transformatie meegemaakt. Nu kun je er prima eten en is het interieur helemaal aangepakt en de laatste keer zat het heel erg vol. Het blijft voor ons wel de hotspot om even wat te gaan drinken, wanneer we naar Westpunt rijden. Het uitzicht is adembenemend.

Number Ten
Als je op zoek bent naar een lief pleintje om heerlijk te ontbijten, te lunchen of even iets wil drinken zoals homemade iced tea dan moet je zeker naar Number Ten gaan.

Het is heel gezellig met andere gasten zodat je je meteen thuis voelt als je naar binnen gaat. Je loopt door de poort en dan kom je in de tropische tuin. Hier heb je een aantal tafels waar je aan kunt zitten. Blijf je liever binnen, dan heb je hier ook meerdere kleine ruimtes.

Hofi Cas Cora
Biologisch restaurant met producten uit eigen tuin! Enkel in het weekend geopend en een mooie plek om (vegetarisch) te eten of wat te gaan drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: