Onderwaterwereld.

Snorkelen en duiken is op het eiland een van de grote attracties. Curaçao is een van de populairste duikbestemmingen in de Caraïben. Het zicht is er gemiddeld meer dan 30 meter. Er zijn volop duiklocaties op Curaçao. Je vindt er duikwinkels en duikscholen. Ook snorkelen op Curaçao is populair. Dat is niet zo verwonderlijk. Het weer en de watertemperatuur zorgen er voor dat je nagenoeg het hele jaar door kunt snorkelen. Bovendien heb je meestal weinig last van golven en stroming.

Daarnaast is het onderwaterleven, mede dankzij de vulkanische gesteenten en koraalriffen, zeer gevarieerd, kleurrijk en uniek. De riffen liggen ook zeer dicht bij de kust. Je kunt er naast diverse koraalvissen ook dolfijnen, zeeschildpadden, en reuzenmanta’s tegenkomen. De meeste snorkelplekken zijn ook nog eens goed bereikbaar vanaf het strand. Je loopt dus zo het water in met je snorkel en duikbril in de hand.
Op zoek naar locaties? Ga naar https://www.curacao.com/nl/category/duiken-en-snorkelen

Fotocredits: Richard Segal en Tom Fisk

Artikel: Leren duiken op Curaçao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: