De mug.

Een verhaal over de mug? Jazeker! Curaçao is een favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders. Maar helaas heeft Curaçao ook een vijand voor vakantiegangers: de mug. Ze zijn superklein en dol op mij. De eerste keer op het eiland dacht ik goed voorbereid te zijn en had DEET meegebracht. Werkt voor geen meter! Als een mug een middelvinger zou kunnen opsteken, dan zou ze het doen.

Welke muggen zijn er op Curaçao?

Als je echt alle wetenschappelijke details wilt weten, moet je Wikipedia er maar eens op nalezen wat voor soorten muggen er allemaal zijn op Curaçao. Maar voor de meeste mensen maakt het niet uit dat er heel veel soorten muggen zijn, waarvan de meeste soorten niet eens prikken. Laten we ons vooral druk maken om de muggen die wél prikken. Wat van belang is om te weten is dat een beet van een mug op Curaçao verschillende effecten kan hebben. In vrijwel alle gevallen krijg je een flink jeukende muggenbult.

Muggen op Curaçao houden van vakantiegangers!

Dan vraag je je vast af de mug niet de Curaçaose bevolking aanvalt en zich stort op de vakantieganger. Je ziet de ene na de andere met volop muggenbulten op benen en armen, maar bij de locals zie je zelden een bultje. Hoe komt dat toch? Dat heeft vooral te maken met de dunne blanke huid van de Nederlanders. De gekleurde huid van de locals (ook de gebruinde Nederlanders die op Curaçao wonen) is dikker en moeilijker doorheen te komen voor de mug op Curaçao. En het afweersysteem van de locals is aan de mug op Curaçao gewend, waardoor ze geen jeukende muggenbulten meer krijgen als ze geprikt worden.

Waar houdt een mug op Curaçao WEL van

Wat een mug prettig vindt, moet je als mens zoveel mogelijk vermijden:

 • stilstaand water
 • warmte
 • donkere plaatsen
 • windstilte
 • hoge luchtvochtigheid
Waar houdt een mug op Curaçao NIET van

Zoals ik al eerder schreef. DEET werkt bij mij niet. Wat wel werkt is Deep Woods Off! Deze kun je gewoon op het eiland kopen. Een groen flesje. Zodra je het op je spuit, niet schrikken, begint de huid te tintelen. Wanneer? Na het douchen en tussendoor. Werkt prima! Een dikke middelvinger naar de mug. Betekent dit dat je muggenbultenloos je vakantie doorkomt. Nee. Want deze mug is heel fanatiek. Zo af en toe prikt deze gewoon door de kleding heen of vindt een plekje waar geen Deep Woods Off! op te vinden is. Dat is nog altijd beter dan talloze muggenbulten op je lijf ;). En verschrikkelijke jeuk.

2 gedachten over “De mug.

  1. Wat leuk dat je mijn blog gedeeld hebt op de website! Dank je wel voor het compliment! Ik heb net gelezen over jouw eerste week en wat je gaat doen. Lijkt mij heerlijk!

   Groetjes,
   Angélique

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: