Boektip: Bon dia Goeiemorgen.

Bon dia goeiemorgen is een bonte verzameling kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire. Zangeres Izaline Calister koos 23 van haar favoriete liedjes en zong ze afwisselend in haar moedertaal Papiaments en het Nederlands. In dit boek, met bijbehorende cd, zijn de teksten in beide talen te vinden, zodat iedereen mee kan zingen. Of het nou een feest van herkenning is of een nieuwe ontdekking: dit is een heerlijk liedjesboek voor iedereen!

Website: http://bondiagoeiemorgen.nl/indexnl.html

Izaline Calister, Edisonwinnares in 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 21 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendishona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en ze speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

De BBC vertoonde een minidocumentaire over Izaline in 2006. In 2007 zong Izaline tijdens het Bevrijdingfestival, begeleid door het Metropole Orkest voor de Koningin.

In 2010 werd Izaline door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York tijdens de nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers. Andere samenwerkingen zijn onder meer met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en rapper Fresku, met wie ze het nummer ‘Cirkels’ maakt. In 2013 speelde Izaline in twee muziektheaterproducties van het Volksoperahuis en zong ze met het Metropole Orkest voor de Viering van het 200-jarige Koninkrijk. Met dit orkest trad ze ook op tijdens de openingsavond van North Sea Jazz Curaçao 2014. Izaline heeft inmiddels 8 cd’s uitgebracht met eigen composities en bewerkingen van liedjes uit het Curaçaose songbook. Haar laatste cd Rayo Di Lus (Ray of Light) verscheen in april 2016. In dat jaar was ze ook Artist in Residence van het jazzfestival Amersfoort. In 2018 werd Izaline onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen als rider in de orde van Oranje-Nassau voor haar grensoverschrijdende oeuvre, haar aandacht voor geschiedenis en haar charitatieve werk.

2 gedachten over “Boektip: Bon dia Goeiemorgen.

  1. Graag gedaan en leuk om te lezen! Ik heb net op de website gekeken van jullie net overgenomen resort. Wat een mooie kans. Wij verblijven altijd in Julianadorp bij Villa l’Orangerie. Ook een mooie tropenvilla met twee appartementen.

   Groetjes,
   Angélique

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: