Klein Curaçao.

Er gaan dagelijks boottochten (dagtrips) naar toe en er zijn diverse touroperators. Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. En is zeer instagramwaardig!
Op het eiland bevinden zich de ruïnes van twee vuurtorens, een quarantainegebouw en een aantal vissershutten. Ook liggen er een aantal graven op de noordwestkust en in het zuiden en bevinden zich er twee zoetwaterputten. De wateren rond Klein Curaçao bieden goede duik- en snorkelmogelijkheden.


Het eiland heeft een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer en ligt op ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van Curaçao.

Op de oostelijke kust ligt het roestige wrak van een schip, de olietanker Maria Bianca Guidesman die er in 1982 strandde.

Indianen (Arowakken) bezochten het eiland in de prehistorische periode om er schildpadden te vangen.
Klein Curaçao was ooit met veel gras begroeid en had een heuvelachtigere uitstraling. Het werd onder andere gebruikt om paarden en geiten op te laten grazen.
In de 17e en 18e eeuw werd het eiland door de West-Indische Compagnie gebruikt voor het tijdelijk in quarantaine plaatsen van uit Afrika gehaalde zieke slaven, voordat deze naar Curaçao werden vervoerd. Restanten van het quarantainegebouw bevinden zich op de noordwestkust. Overleden slaven werden begraven op het eiland.

Vuurtoren
Het eiland is berucht vanwege de vele schipbreuken als gevolg van de sterke noordoostelijke wind en zeer sterke stromingen. De vuurtoren van Klein Curaçao werd pas in 1847 gebouwd onder gouverneur Isaäc Rammelman Elsevier en kreeg de naam Prins Hendriktoren naar zeevarend prins (Willem Frederik) Hendrik, die in 1835 als eerste prins van Oranje een bezoek aan Curaçao had gebracht. In 1913 werd de huidige vuurtoren van Klein Curaçao gebouwd met een 20 meter hoge toren, die sindsdien als het centrale baken van het eiland fungeert.

Fotocredits: Diego Caumont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: